Torsdag 5 december 1996

23:21

Läst lite ur Nya WermlandsTidningen om fredsdemokratiprocessen i Serbien. Kallas tillsammans med MonteNegro Jugoslavien. Det är tjall på linjen nånstans där. Det har varit val. Oppositionen vann, vilka nu det är. Styr gör Slobodan Milosevic och hans parti. De har ogiltigförklarat valresultatet. Gillas inte av den breda massan. DE demonstrerar. TV1s Aktuellt hade följt några ungdomar som var med i demonstrationerna. Verkade leva för dessa. Om de hade jobb framgick inte av inslaget. De önskade inte kriget tillbaka. Milosevic har hotat att sätta stridsvagnar på gatorna igen. Folket kan inget göra. De styrande har Ryssland bakom sig. Demokratiprocessen verkar vara i ett inledningsskede, i början. Diktatur hotar. Militärstyre likaså.

Folket vill inte ha krig. Vilka är folket?

Den bojkottade radiostationen B 92 har fått starta igen. Sanningen har alltså inte kvävts. Dess röst hörs fortfarande. Så länge sanningsbärarna finns och får bära fram och ut sina budskap görs hotet mot demokratin mindre. Ett upplyst folk kan säga ifrån. Bra så. Det finns allt för många skräckexempel i andra länder där sanningen har kvävts, folket har blivit kuvade med allt vad det innebär.

Därför är det viktigt att se och förstå vad makthavarna säger och gör. Här på hemmaplan finns alla möjligheter att lära och kunna söka kunskap som hindrar ett lands demokrati.

Sanningssägarna är inte alltid lätta att ha att göra med. Den blottar sånt som sticker i ögat.

Det är inte alltid vänligt att få sig sånt tilldelat. Vet jag då hur jag behandlar sånt behöver jag inte räds.

Publicerad av Tomas Fredriksson

Chaufför, skrivare och fotograf

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: