En mulen tisdag och regnet sipprar ner

Drivmedelskrisen i England. Har Sverige något att sätta in om det händer här?
Katastroftänk: Bensin slut, diesel slut. Stannar landet? Svält. Livsmedelstillförseln stoppad. Inga reserver finns. Sjukvården går på knäna. Anarki. Gängstyrda samhällen. Makt. Pengar. Imperiet. Thåström. Rom byggdes inte på en dag. ”We are the soldiers of the human race ”
Historien hinner ifatt. Det vi inte har lärt tidigare får vi nu erfara.

Brittiska medier rapporterar om hamstring av bränsle. Vi är tillbaka till krigsåren. Gengas. Ved överallt. Ransonering. Kuponger.

Alla kan inte bo på landet där mat produceras. Alla kan inte bli bönder. Men tänk på alla som bor i lägenhet i städerna. Behöver småstadsmentaliteten komma tillbaka, de små gemenskaperna? Bönderna ställs i mitten av samhället, kring dessa cirkuleras resten. Det liggande cykelhjulet. Bönderna är navet. Ekrarna logistikbiten. Däcket är målet, folket.

Tanken far tillbaka till 19/7 i Kristinehamn 1977. På Club Zebra står Sid Vicious

I want to be, anarchy…

Läser Aftonbladet från 14/7 2017 där Ulf Westman berättar att Sid Vicious spottade på honom.

https://www.google.se/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=&ved=2ahUKEwj7vNXB9qDzAhWxl4sKHZlrBBwQFnoECAcQAQ&url=https%3A%2F%2Fwww.aftonbladet.se%2Fnojesbladet%2Fmusik%2Frockbjornen%2Fa%2F8yWbx%2Fsid-vicious-spottade-pa-mig&usg=AOvVaw26Bojh2eG9qJhdTqPrgQbk

Denne Westman var chefredaktör för tidningen Nya Norrland. Hösten 1992 möttes våra vägar då jag började studera på en skola i Härnösand. När första dagen där var slut traskade jag ner till redaktionen på Nya Norrland och anmälde mig.

Kom in på allmänredaktionen där jag blev presenterad för journalisterna och fotograferna. Och vice versa fick jag presentera mig.

Vilken avdelning kändes lättast? Sporten

Pratade med en sportis om gemensamma kontakter. Vi hade flera skulle det visa sig. Sportchefen på Hälsingekuriren Hans Åhlin och dennes kollega Torbjörn Nordvall.

Åren innan hade jag dragit till Hälsingland från Värmland och börjat som lärling på Bil & Buss i Bollnäs. I Söderhamn gick jag in på ”Kurren” och frågade om jag kunde hjälpa till.

”Välkommen till Bandybältet” blev svaret. Under tiden i Hälsingland fick jag ökat förtroende. Från att ha varit resultatnisse som ringt runt i gärdsgårdsserierna division 7 i fotboll, gjorde jag inhopp på allmänredaktionen där bekantskapskretsen successivt ökade.

To be continued

Publicerad av Tomas Fredriksson

Chaufför, skrivare och fotograf

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: