Mr Jones

År 1933 är den unge walesiska reportern Gareth Jones på mångas läppar efter ha lyckats få en intervju med Adolf Hitler. Inför sin nästa artikel nästlar han sig in i Sovjetunionen för att försöka lista ut hur kommuniststaten lyckats genomföra sin snabba modernisering och stora upprustning av armén. Ambitionen är att få en intervju med Josef Stalin men färden för istället Jones vidare till Ukraina. Under mardrömsliknande former blir han där vittne till hur Sovjets växande framgång bygger på att ryska soldater länsar Ukraina på alla sina grödor, med miljoner svältande människor som följd. Samtidigt är ryssarna Jones på spåren och de kommer göra allt i sin makt för att hindra den fasansfulla sanningen från att spridas.

https://www.svtplay.se/video/Kv1akVd/mr-jones

Publicerad av Tomas Fredriksson

Chaufför, skrivare och fotograf

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: